Най-лошите съвети за пътуване, които ще чуете - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-лошите съвети за пътуване, които ще чуете
Най-лошите съвети за пътуване, които ще чуете
Снимка: Thinkstock/Guliver

„Не си давайте парите за бутилирана вода. Преди малко пих от чешмата и ми няма нищо“, каза турист в хотел в Катманду. Този турист изчезна за следващите три дни и когато се появи, беше свалил 4-5 килограма.

Този съвет може още на пръв поглед да изглежда съмнителен, но някои препоръки, които ще получите, докато пътувате, изискват повече познания или тежък опит, за да бъдат разконспирирани като напълно безполезни.

Събраните от Lonely Planet лоши съвети са класически пример за съвременни врели-некипели, които по-добре да приемете с недоверие.

Жените не трябва да пътуват сами

Верният отговор тук е „зависи“. За страни като Индия и някои държави в Близкия изток пътуването на сама жена може да е истинско предизвикателство. Но да се отправят подобни предупреждения за Тайланд или Англия е смешно. Нещастни случаи се случват навсякъде – и у дома, и в чужбина, и на мъже, и на жени. Просто не предприемайте рискове, които не бихте предприели у дома.

Не яжте улична храна

Това вероятно е най-лошият съвет за пътуване, който можете някога да получите. Макар че има страни, в които трябва да се внимава с уличната храна, това е най-бързият, евтиният и вкусният начин да стигнете до идентичността на една държава. Освен това тези, които са пътували много, със сигурност имат история за това как им е станало лошо, след като са яли в скъп ресторант в държави като Италия или САЩ – т.е. може да се чувствате зле от храна където и да е.

В Италия се продава най-страхотната пица в света

Ако сте пътували с нисък бюджет, вероятно можете да разкажете как сте яли ужасна пица, закупена от улична будка във Венеция или Рим. Навсякъде по света, независимо дали е Италия или не, има капани за туристи, където храната е ужасна.

Планирайте всичко/ Не планирайте нищо

Ако тръгнете към Гърция в разгара на сезона без да сте планирали нищо, или ще се разорите, или накрая ще се окажете на някоя пейка в парка. Непланираните пътешествия могат да бъдат и най-сладките преживявания на света! Затова не се доверявайте на подобни крайни съвети. Обмислете всички параметри на пътуването си – сезон, големи събития, които се случват по същото време, и т.н. и изберете златната среда.

В Китай не можете да влезете във фейсбук

Това като цяло не е вярно. В Китай можете да влезете във фейсбук и всички останали социални мрежи, стига да сте твърдо решени да го направите. Информирайте се за най-актуалните промени и потърсете съвет от местни.

Носете си нож за самозащита

Който и да ви даде такъв съвет, вероятно не е пътувал много и най-добре да го избягвате и у дома.

Ако си носите повече дрехи, ще перете по-малко

Фактически е вярно, обаче никак не е удобно. Прането в чужбина може да се окаже доста по-лесно, бързо и евтино от това в родната ви страна. Пък и едва ли искате да пътувате с огромен, тежък куфар, да плащате за свръхбагаж и да ровите до припадък сред огромната купчина дрехи.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин